Rokje

Het duurde even voor ik enthousiast over het haken van een rokje voor de kinderen.  Van lieverlee begon dat te komen en dat kwam mede ook door dat ik leuke patronen tegen kwam.
 
 
Een week of twee kwam ik dit patroon tegen op het blog van Steek voor Steek. De kleuren combi kwam ik op een FB pagina tegen.
 
 
Ik haakte het met ander garen als beide inspiratie bronnen. Ik koos bewust niet voor acryl omdat ik bang was dat het te snel zou gaan pillen en dat ik vind ik jammer van mijn werk.
Scheepjes Sammy is iets duurder. (4,25 per bol van 100 gr) Maar het is heel mooi materiaal. Een micro garen. Maar ik vind het veel op katoen lijken, heeft een mooie glans en is heel makkelijk in onderhoud. Het kan zelfs in de droger. Ik geloof dat ik dat niet zo snel zal doen... En het voelt heel zacht aan.
 
 
Ik weet niet of het goed te zien is op de foto maar hij is helaas wel wat te groot geworden. Was er al een beetje bang voor maar ik twijfelde toen ik hem aan het haken was. Maar ik wilde hem ook niet te klein maken. Heb besloten hem te zo te laten. Maak wel een kleinere. In deze zal ze wel groeien. Hen wel besloten hem met een halve naald kleiner te maken. Wordt het net wat mooier en dichter.
 
 
Ga er nu eerst een met de restjes voor m'n kleine nichtje haken. Dat is een heerlijk klein boefje die wel een klein beetje m'n hard gestolen heeft!!!
 
 
Hier nog een foto van m'n dochter. Ze zit hier te kijken hoe ik bezig ben met haar rokje!
 
Hier nog een link naar het patroon:
 


2 opmerkingen:

  1. Ik zie dat je het rokje van mn blog gehaakt hebt: leuk! Het grappige is dat ik het bewuste rokje met een vrijwel identiek garen als jij (Sammy) heb gehaakt alleen dan dunner. Het gaat dus ook echt niet pillen, en het heeft de look van katoen, maar is véél lichter. Het is een nieuw zomergaren van Katia, en goedkoper dan Sammy ( 3,95 euro).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Nellie,
    Ik wist niet dat die van jouw van acryl was gemaakt. Mijn opmerking over het acryl was in het algemeen eigenlijk. Dus geen aanval op jouw gebruikte garen. De Sammy is een micro vezel en blijft daarom zo mooi. Ik zag ergens op een fb pagina deze kleurcombi. Het leek op de Sammy. Dus vandaar dat ik daar voor koos...

    BeantwoordenVerwijderen

Hond Donna

Voor mijn vakantie was ik al aan dit  patroon begonnen maar in de vakantie was ik aan de stola van Adinda begonnen en die wilde ik eerst a...