Gordeldier sokken

Als de ene dochter sokken krijgt wil de andere ze natuurlijk ook.



 Maar ik had een een foutje gemaakt met bestellen. Ik had voor de ene dochter 3 bollen gesteld en voor deze dame maar 1.

Nu scheelde het dat ik voor deze sokken 6 toeren minder moest haken om ze op maat te krijgen.

Ik merk dat ik inmiddels wel steeds handiger wordt met het aanpassen van de sokken.


Met wat aanpassingen en een foutje bij de hak ( wat ook best een aantal toeren scheelde) haalde ik uit een bol precies 2 sokken!!

Ik denk dat ik weer even klaar ben met het sokken haken. Hoewel misschien wil mijn zoon ook wel sokken. Hij heeft er nog niet om gevraagd.... 


Het patroon komt natuurlijk weer uit het boek sokken haken van a la Sacha. Je kunt je voorstellen dat het boek al een eind versleten is!

3 opmerkingen:

  1. Gave kleuren! Mag ik vragen welk garen je hebt gebruikt? Ik ben deze op dit moment ook aan het haken voor mijn man met Botter Bergen Sokkenwol. Ik vind de maat juist krijgen met de sokken toch best lastig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet het niet meer precies. Het is iets van Lang Yarns of Lana Grossa. Wolplein heeft z'n site vernieuwd dus ik kan het ook niet meer in mijn bestel historie terug vinden. Ben er laatst nog naar op zoek geweest maar kon het ook niet meer zo 1 2 3 op de site terug vinden.

      Verwijderen
  2. Bedankt voor het kijken in ieder geval. Dan zal ik eens bij die twee merken zoeken als ik aan een nieuw paar ga beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen

Tuttteldoekje Floris

  Ondanks dat mijn kinderen al wat ouder en ik het jammer vind dat ik nooit iets heb gehaakt toen ze klein waren of als ik zwanger was dat i...