Vest

De bollen lagen er al vanaf mijn verjaardag. (beg feb) Maar er kwamen steeds andere dingen tussen door. Maar nu is hij toch klaar.


Het is het 'vest om in te wonen' en komt uit boek "by Claire fashion"


Het vest wordt eigenlijk gehaakt met de by Claire softmix. Ik heb daar al eerder 2 vesten van gehaakt. De ervaring leert dat het zwaarder is tijdens het dragen. Daarom koos ik er voor om hem van een dubbele draad Color Crafter te haken.


Ik hield  het patroon aan wat breedte betreft. Omdat de draad dikker is gokte ik erop dat he wel zou passen. Ik denk dat ik hem een volgende keer toch iets breder maak. Ik heb hem eerst op naald 8 gehaakt. Maar ben overgestapt naar naald 7. Ik was bang dat het te los zou worden en dan enorm ging zakken. De ervaring zal het leren hoe dat zal uitpakken.


1 opmerking:

  1. Mooi vest. Heerlijk om je in te wentelen op de kille momenten (en die komen er helaas weer aan). Goed om bij dit eerste vest uit te proberen wat het beste werkt en hoe het vest zich houdt als je het draagt. Daarna haak je het vest gewoon nog een keer in een andere keer en je weet dan of je er nog dingen aan moet veranderen.

    Veel plezier met dragen van je vest, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen

Myriad deken

Ik moest er  nog maar 3 weken aanhaken (12 toeren, wel (hele) lange toeren!!!) Toch duurde het even voordat ik de er aan haakte. ...