Granny Ripple..... Finale!

Yes mijn deken is klaar. En ik ben er erg blij en stiekem ook wel een beetje trots! ( mag wel toch ;) )

Hij is uiteindelijk ongeveer 195x145 geworden.
Maar zo'n hele lap op de foto krijgen valt niet echt mee. Ik heb hem maar even over mijn tuin stoel gelegd. Nog niet helemaal perfect maar dan krijg je een beetje een idee.
Ik ben er eind mei in mijn vakantie aan begonnen. Daarna heb ik hem tot ongeveer de helft gehaakt. Daarna heeft hij stil gelegen tot mijn laatste vakantie. En toen was hij zo ver dat ik hem af wilde hebben.Vorige week ben ik aan de rand begonnen en daar ben je nog altijd even mee bezig. Ik heb het even uitgerekend. Zo'n 1000 steken per toer. En dat keer 5.... Maar dat is wel een heerlijk niet over nadenk klusje. En dat is lang niet altijd verkeerd. Ik heb hem met de ribbel steek gehaakt ( alleen de achterste lus) Ik vind dat altijd een mooi effect geven.


Als je hem oprolt is het een heerlijk dikke rol geworden.
Inmiddels is hij goedgekeurd door zoonlief. Hij vind hem mooi en stoer!
Ik weet niet of hij hem gelijk op z'n bed krijgt. Hij is soms nog wat onvoorzichtig.....Ik heb het patroon van  internet. Even googlen op Granny ripple. Het garen is van Ice Yarns. Het heet Alara. De samenstelling is 50 % katoen 50% acryl. Ik vind het een heerlijk garen om mee te werken.


3 opmerkingen:

  1. Hier mag je zeker trots op zijn hoor.
    Hij is prachtig geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig geworden daar mag je trots op zijn. Mooie rand heb je ook aan gemaakt. Ik ben ook met zo'n soort dekentje bezig en ga de rand zeker onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen

Schildpad Sjors

Dit haakwerk vind ik veel geslaagder als de zwembroek.  Schildpad Sjors.. Mijn zoon was er weer verliefd op. Mama wild u er e...